top of page

IVOTY 2024: FORD Transit Custom

Boncsér Sándor

2 min read

Feb 21

21

0

Az  International Van of the Year nemzetközi újságíró szervezet a Ford Transitnak ítélte oda a "A 2024-es év furgonja”  díjat.

 

2001-ben nyert először, s az azóta eltelt huszonhárom év alatt a Ford Transit immár ötödik alkalommal zsebelte be a trófeát, amely az európai kishaszonjármű gyártóknak odaítélhető legrangosabb elismerés. A pontos megjelölés szerint a Ford Pro új Transit Custom-ja kapta a szavazáson a legtöbb pontot az Európa 24 országa vezető szakújságíróiból álló zsűritől. Az új Iveco eDaily lett a második. A Renault Trafic E-Tech állhatott még fel a képzeletbeli dobogóra.

Versenyben volt még a HYVIA Master E-Tech H2, a Mercedes-Benz eCitan és az Opel Vivaro-e Hydrogen, ami jól mutatja a könnyű haszongépjármű-ágazatban ma elérhető hajtásláncok sokszínűségét és választékát.

"Mint említettük, ez az ötödik alkalom, hogy a Ford Transit elnyerte az IVOTY-t. Először 2001-ben, majd 2007-ben az akkori  egyetlen modellcsaládból álló változat, majd nem sokkal később az új generációs, önálló, egy tonnás Transit Custom 2013-ban, majd 2020-ban és most 2024-ben is a csúcsra jutott. Jelentős eredmény, és gratulálunk minden érintettnek" - nyilatkozta Jarlath Sweeney, az IVOTY elnöke.Az IVOTY 2024 trófea átadása  a Solutrans 2023 kiállításon, az Eurexpón, Lyonban történt meg. Itt Hans Schep, a Ford Pro Europe vezérigazgatója vette át a trófeát és a következőket mondta "Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az IVOTY zsűri ezt a rangos díjat a teljesen új Transit Customnak ítélte oda. Az európai ügyfelek kedvenc egy tonnás furgonját, a vadonatúj Transit Customot úgy tervezték, hogy megfeleljen a legkülönfélébb igényeknek. A díjnyertes dízel mellett az ügyfelek hamarosan elektromos és PHEV változatok közül is választhatnak. Minden modell innovációk sokaságát tartalmazza, a szupergyors csatlakozási lehetőség a Ford Pro rendszerhez növeli az üzemidőt, a töltési és működési hatékonyságot, hogy segítse ügyfeleink vállalkozásainak gyarapodását."

 

Kiadta az IVOTY Ltd., www.van-of-the-year.com; jarlath@fleet.ie.

Boncsér Sándor

2 min read

Feb 21

21

0

bottom of page