top of page

MAN Truck & Bus

Boncsér Sándor

3 min read

Apr 4

555

1

Bíztató hírek


Újjáéledt a távolsági autóbuszok európai és ezen belül magyarországi piaca is

Egyértelműen azt mutatják a tavalyi év értékesítési eredményei és az idei rendelésállomány, hogy a távolsági autóbuszok piaca újból erősödik a Covid19-világjárvány okozta jelentős visszaesés után. Az MAN és NEOPLAN buszok számos termékújdonsággal, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. pedig jól felkészült szervizhálózattal és széles körű szolgáltatásokkal néz elé ennek azizgalmas időszaknak.

  • Tavaly óta határozott növekedést mutat a távolsági buszok európai piaca

  • Magyarországon is újból jelentős mennyiségű távolsági autóbuszra adnak le megrendelést az üzemeltetők

  • Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. minden tekintetben készen áll a növekvő buszpiaci igények kiszolgálására

 

 Már a tavalyi forgalomba helyezési adatok is azt mutatták, hogy magához tért a távolsági autóbuszok európai piaca. Míg 2019-ben mintegy 9000 távolsági buszt adtak át ügyfeleiknek a gyártók a kontinensen, addig a Covid19-világjárvány éves szinten alig több mint 3000 járműre szorította vissza ezt a piacot. Három szűkös év után azonban tavaly már mintegy 5500 távolsági busz került forgalomba Európában. Az MAN Truck & Bus az MAN és a NEOPLAN márka termékeivel együtt közel 900 busz értékesítésével 16,2 százalékos részesedést ért el ezen a piacon.


Megmozdult a magyar piac

Magyarországon is egyre aktívabb az érdeklődés az ügyfelek részéről, akik egyre több távolsági buszra adnak le megrendelést. Ez alapján a piac mérete idén várhatóan eléri a Covid19-időszak előtti szintet. Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. 2024-re legalább 24 MAN, illetve NEOPLAN távolsági busz forgalomba helyezésével számol, amelyek különjárati, illetve nemzetközi menetrend szerinti feladatokat végeznek majd. 


Felkészülten a fellendülésre

A piac feltámadásával összhangban az MAN Truck & Bus számos termékújdonságot mutatott be tavaly ősszel a Busworld Europe autóbuszos szakkiállításon. Buszainak ergonomikus kezelőelemekkel és teljesen digitális műszerpanellel ellátott vadonatúj műszerfala elnyerte a Busworld szervezet Digitális Díját. Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. pedig megújult értékesítési csapattal, jól felkészült szervizhálózattal – élén a buszos kompetenciaközpontként is működő fóti kirendeltséggel – és széles körű, többek között az MAN ProfiDrive járművezető-továbbképzést is magában foglaló szolgáltatásokkal várja ügyfeleit.

 


Bemutatkozik az MAN Kft. fóti kirendeltsége, mint autóbuszos kompetenciaközpont

Három évvel ezelőtt nyílt meg az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. zöldmezős beruházásként létrehozott, korszerű fóti szervizbázisa, amely dedikált autóbuszos kompetenciaközpontként működik. Ez azt jelenti, hogy:

  • Kiváló feltételek az autóbuszok teljes körű javításához és karbantartásához

  • Naprakész tudás, tapasztalat és nagyfokú elkötelezettség a buszok szervizelése iránt

 

Hazánkban az autóbuszokat értékesítő cégek közül az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. egyik meghatározó erőssége, hogy országszerte kiterjedt saját tulajdonú szervizhálózattal rendelkezik. Az akár több tucat nagyhaszonjármű befogadására alkalmas telephely műhelyének három átmenő állásán hat szóló vagy három csuklós autóbuszon is dolgozhatnak egyszerre, ebből kettőhöz szerelőakna is tartozik. Ezenkívül egy vizsgasor, a hosszabban elhúzódó nagyjavításokhoz egy külön állás és egy autóbuszokat is kiszolgáló kamionmosó is rendelkezésre áll.  A szerviz a teljes körű karbantartási és javítási feladatok mellett autóbuszok karambolos javítását is vállalja.  


Felkészülten és tárt karokkal várt ügyfelek

„Autóbuszos kompetenciaközpontként nálunk valóban otthon érezhetik magukat az MAN és NEOPLAN buszok üzemeltetői, illetve gépkocsivezetői. Felkészülten és szívesen várjuk őket, valamint mindent elkövetünk, hogy a legmagasabb szintű ügyfélkiszolgálásban részesüljenek” – mondta Sulyok Tamás, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. fóti kirendeltségének vezetője. Majd így folytatta: „ Túlzás nélkül állíthatom, hogy kirendeltségünk mára az MAN és NEOPLAN buszok szakértőjévé vált, és az új műszaki megoldások terén is gyorsan megszerezzük a kellő tudást. Ez igaz az olyan speciális területekre is, mint az ajtóvezérlés, a klimatizálás, a motortéri tűzjelző berendezések, az információs és szórakoztatórendszerek vagy a gázüzemmel kapcsolatos részegységek”  

 

Sulyok Tamás, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. fóti kirendeltségének vezetője
Sulyok Tamás, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. fóti kirendeltségének vezetője


Boncsér Sándor

3 min read

Apr 4

555

1

bottom of page